Etykietowanie bez papieru w branży hotelarskiej

Transformacja cyfrowa odgrywa istotną rolę w całym sektorze gospodarki. Zrównoważony rozwój, jakość i atrakcyjny wygląd stają się coraz ważniejsze w branży hotelarskiej. Możliwość bezprzewodowego oznakowania łączy w sobie te wymagania, dzięki czemu branża gastronomiczna i hotelarska może również iść do przodu z cyfryzacją. Oprócz atrakcyjnego i indywidualnego wyglądu etykiety elektroniczne gwarantują maksymalną higienę pracy - w przeciwieństwie do papieru, etykiety elektroniczne nie ulegają zabrudzeniu ani zużyciu. Ponadto, elektroniczne etykiety są trwałe i dostosowują się do warunków panujących w Państwa hotelu. Cyfrowe zarządzanie daje branży hotelarskiej centralną kontrolę, dzięki czemu treści mogą być aktualizowane bezpośrednio zza biurka. Na przykład, mogą Państwo zmieniać etykiety bufetów przez sygnały radiowe, kiedy tylko uznają to Państwo za stosowne. Państwa firma zyskuje na trwałości, terminowości i spójności dzięki zastosowaniu digital signage.

MOŻLIWE ZASTOSOWANIA
  • Informacje o cenach w restauracjach i barach
  • Cyfrowe menu na specjalne okazje
  • Zastosowanie w recepcji
  • Sklepy z pamiątkami w hotelach
  • Wykorzystanie cyfrowych oznaczeń na konferencjach
  • Rezerwacje stolików
  • Aktualizacje bufetu
  • Cyfrowe oznakowanie pomieszczeń
ZALETY DLA PAŃSTWA FIRMY
  • Większa konkurencyjność dzięki zawsze aktualnym cenom
  • Minimalny czas dokonywania jakichkolwiek zmian
  • Indywidualne dostosowanie do specjalnych wydarzeń
  • Poprawa satysfakcji klienta
  • Zrównoważony rozwój poprzez unikanie odpadów
Zalety dla Państwa gości
  • Przejrzyste i nowoczesne oznakowanie, które każdy gość może śledzić
  • Kod QR dla dalszych informacji (np. o składnikach)
  • Aktualność, dzięki opcji ciągłej aktualizacji

W pełni zautomatyzowane planowanie menu i rezerwacji: SmaSS Catering

Do planowania organizacyjnego bufetu oprócz oznaczania potraw należy również oznaczenie menu i kart z miejscami do siedzenia. Aby zaoszczędzić czas poświęcany na ręczne etykietowanie oraz koszty papieru, gastronomowie sięgają po digital signage. Pozwala to na centralną zmianę treści wyświetlanych na cyfrowych etykietach za pomocą jednego kliknięcia - a nawet to kliknięcie może być pominięte dzięki rozwiązaniu middleware "SmaSS Catering": Za pomocą funkcji kalendarza można wstępnie zaplanować dania w rytmie 2-tygodniowym, np. na śniadanie, obiad i kolację. Daje to możliwość w pełni automatycznego planowania menu i rezerwacji, dzięki czemu rotacja etykiet na kartach bufetowych i stołowych odbywa się w ciągu kilku sekund i w dokładnie określonym czasie.